(Auto) immuunziekten

Ons lichaam beschikt over een fantastisch verdedigingssysteem tegen infectueuze stoffen en/of organismen: het immuun- of afweersysteem. Dit systeem bestaat uit allerlei afweermechanismen, waarbij diverse cellen en organen zijn betrokken.
De oorzaken van een verzwakt afweersysteem zijn legio: stress, roken, (overmatig) alcoholgebruik, verkeerde eetgewoonten en milieuvervuiling.

Een verzwakt afweersysteem kan niet meer efficiënt genoeg optreden tegen ziekteverwekkers, waardoor deze meer kans krijgen in het lichaam en voor ziekte en andere ongemakken zorgen. De thymusklier (zwezerik) is het stuurorgaan van het afweersysteem, omdat zij hormonen bouwt die de afweer opstarten en afbouwen.
Bij auto immuunziekten zien we dat het lichaamseigen verdegings systeem niet meer stopt met aanvallen van de lastpakken, maar gewoon doorgaat en daardoor het eigen lichaam aanvalt. Een aantal voorbeelden van bewezen stoffen die ingezet kunnen worden, bij ondersteuning van het immuunsysteem, nog los van de darmflora en andere oorzaken uiteraard;

Vlierbes (sambucus nigra)-extract
Remt de vermenigvuldiging van (griep)virussen, bestrijdt (griep)virussen

Vitamine D
Stimuleert genetische expressie van antimicrobiële peptides die onder andere het griepvirus kunnen inactiveren

Groene thee-extract (polyfenolen, catechinen)
Vermindert kans op griep en verkoudheid, vermindert symptomen en verbetert (gammadelta-)T-cel functionaliteit

N-acetylcysteïne
Gaat longcomplicaties tegen

Bèta 1,3 glucaan
Verbetert de weerstand tegen pathogene micro-organismen

Thymus concentraat
Ondersteunt de functie van de thymus