DNA; Úw geniale genen. De brug tussen genen en gezondheid.

Een persoonlijk leefstijlplan gebaseerd op uw DNA en de laatste wetenschappelijke inzichten.

Door middel van de nieuwste technologieën en onderzoeken en een beetje van uw speeksel / wangslijm kunnen we uw DNA analyseren en u nog persoonlijker adviseren. Er zijn duizenden opties realiseerbaar en meetbaar, momenteel bieden wij in de Gezonder Beter praktijk een paar honderd mogelijkheden en uitwerkingen, terug te brengen naar een twee verschillende aanpak opties;

 1. een “all in one” onderzoek en rapportage via Genecoach of MijnLabtest. Deze leveren voor een bedrag tussen de 400 en 600 euro een fraai en begrijpelijk rapport.  Er worden zo’n 150 SNP’s gemeten die goed onderbouwd met studies, concreet worden vertaald naar praktische algemene interventies.
 2. gescheiden onderzoek en rapportage.  Via een commerciële aanbieder brengt men duizenden van uw SNP’s in kaart (23&me) deze leveren voor +/- 180 euro een veel omvangrijker gegevensbestand met minstens 600.000 van uw SNP’s. Deze bestanden worden door Gezonder Beter omgezet middels tientallen aanbieders; die elk een eigen benadering hebben, en worden uitgekozen op basis van uw anamnese en eventueel aanvullend (bloed) onderzoek. Bijkomende kosten zijn voor de omgezette rapportages en de aanvullingen en adviezen van Gezonder Beter op basis van uw persoonlijke leefstijl en omgeving gaan op consult tarief, totale kosten zijn meestal vergelijkbaar met 400 euro echter veel gerichten en persoonlijker. Deze optie kiest men wanneer er langdurig medicatiegebruik nodig lijkt te zijn, erfelijke aandoeningen die met preventieve leefstijl verbeterd kunnen worden e.d. Wij adviseren u graag uw beste persoonlijke keuze. Het voordeel van uw DNA in kaart hebben, is dat het uw hele leven meegaat en ondersteunend kan zijn!

De relevantie van DNA analyses hangt in belangrijke mate af van uw drijfveer. Voeding, beweging, infecties, stressfactoren, milieufactoren, trauma’s en tal van andere factoren leggen elk doorgaans meer gewicht in de schaal dan een bepaalde mutatie. Een DNA analyse heeft daarom alleen zin als deze factoren meegenomen worden in de beschouwingen en adviezen. ( onderzoekers zeggen momenteel; DNA = 25-30%, andere factoren 70-75% invloed op uw huidige gezondheid).

Wat heb ik eraan? Denk aan:

 • Geen proefkonijn meer voor medicatie, direct duidelijk hoe en op welke medicatie u goed en minder goed zult reageren.
 • Hormonale omzettingen in beeld en zodoende te omzeilen en verbeteren middels bijv. oestrogeendetoxificatie.
 • Suppletie met foliumzuur wel of geen zin bij zwangerschap.
 • Bij auto-immuunziekten zoals bijv. Colitis Ulcerosa passende folinezuursuppletie voor goede celdeling.
 • Meer energie en alles geprobeerd?; wellicht uw glutathionsysteem versterken.
 • Hoe u uw brein-prestaties kunt optimaliseren
 • Uw spiersamenstelling en andere inspanningsgerelateerde eigenschappen, past uw sport bij u?
 • Hoe u uw fysieke prestaties kunt verbeteren
 • Hoe u uw herstelvermogen kunt vergroten
 • Hoe u beter met stress kunt omgaan
 • Relevante stofwisselingsprocessen
 • Uw ideale voedingsverhouding van koolhydraten, vetten en eiwitten
 • Uw behoefte aan specifieke vitaminen en mineralen
 • Uw gevoeligheid op cafeïne, alcohol, nicotine, gluten
 • Uw detoxificatie capaciteit
 • Uw ontstekingsgevoeligheid
 • Hoe u uw gewicht kunt beheersen
 • Uw ideale voedingsgewoonten ( verdeling macroµnutrienten)
 • Bij specifieke vragen kunnen we de betrokken SNP’s apart voor u in kaart brengen.
 • En daarnaast een heleboel leuke, algemene zaken zoals uw haarkleur, uw oorsmeer, uw koriandervoorkeur, uw neanderthalerschap etc. etc…..

Epigenetica – het beinvloeden van genen van buitenaf – is een nieuwe tak in de wetenschap en belooft een ommekeer teeweeg te brengen in gezondheid en geluk.  Nieuw wetenschappelijk onderzoek laat zien dat veel genen elke dag aan en uit worden gezet door uw gedachten, gevoelens en levensinstelling. Elke gedachte die uw heeft, wordt door het lichaam opgevangen en beïnvloedt je immuunsysteem, hersenen en hormonaal stelsel. Gezonder Beter laat u zien hoe u door middel van uw genen, gedachten en gevoelens weer meester wordt over uw eigen gezondheid.

Nutrigenomics is een nieuwe wetenschap over de effecten van voedingsmiddelen en voedselbestanddelen op genexpressie. Hierbij is het onderzoek gericht op het identificeren en begrijpen van de interacties, op moleculair niveau, tussen voedingsstoffen (en dus ook supplementen) met het genoom, de genen. Deze wetenschap staat, net als de psychotherapie eigenlijk nog in de kinderschoenen, maar en haar bijdrage aan de volksgezondheid in het komende decennium wordt als zeer belangrijk beschouwd.
Nutrigenomics is gericht op het ontwikkelen van een goed begrip van hoe het hele lichaam reageert op een voedingsmiddel via systeembiologie door onderzoek naar het effect van een enkel gen op voedingsstoffen (en dus ook supplementen) oftewel PERSONALIZED NUTRITION.

Chantelle Kompier is gespecialiseerd in Genetische Profiel Analyse en het vakgebied Nutrigenomics, tevens volgde zij vele cursussen en post hbo opleidingen in deze materie. Zij werkt o.a. met Genecoach en “Mijnlabtest” of uw DNA testen van bijvoorbeeld 23&me

Voor wie?

– chronisch medicatie gebruikers
– klachtenbeeld afhankelijk zoekende
– functioneel gerelateerd zoekende
– herstellende of preventie ziekten
– topsporters
– Ontdek jezelf voor een gezonder, betere versie van jezelf

Lees meer over het DNA-paspoort: www.nu.nl/dna paspoort – iedereen voorkomt sterfgevallen.