Chantelle Kompier

Oorzaken & Oplossingen

Integrale Orthomoleculaire therapie volgens de klinische Psycho-Neuro-Immunologie is gebaseerd op het behandelen van de oorzaken van uw gezondheidsklachten en niet louter op de symptomen, én met de focus op vitale oplossingen i.p.v. klachten.

Passend individueel advies en persoonlijke, confronterende gesprekken met onderbouwde uitleg en uw oplossingsgerichte instelling zijn ons succes.

Niemand is immers hetzelfde, van binnen niet, van buiten niet en zelfs niet met een gelijke diagnose.

Uitgebreide kennis & ervaring

  • Orthomoleculair- en Natuurgeneeskundig therapeut
  • Therapeut in klinische Psycho-Neuro-Immunologie
  • DNA | Epigenetisch specialist
  • Psychosociaal therapeut
  • Supervisor Integrale zorgverleners
  • Docent
  • Projectmanager voor mens en organisatie.

Jouw persoonlijk doel

Met behulp van de orthomoleculaire leefstijlgeneeskunde én de verbanden tussen epigenetica, DNA, psychologie, neurologie, endocrinologie en het immuunsysteem adviseer ik hoe je lichaam te voorzien van jouw juiste optimale hoeveelheid van alle natuurlijke, biochemische stoffen passend in jouw leefomgeving en leefstijl. Dat wil zeggen dat er sprake mag zijn van aanwezigheid van o.a. juiste enzymen, hormonen, vitaminen, essentiële voedingsstoffen, mineralen én een afwezigheid van ontstekingen, afvalstoffen, toxinen en blessures. Naast gezonde, vitale voeding en leefstijl worden waar nodig specifieke stoffen in de vorm van voedingssupplementen, hormonen, kruiden, enzymen of medicatie ingezet als ook  oplossingsgerichte psychologische coaching en bijvoorbeeld ademhalingstechnieken of een op maat beweegschema geadviseerd, altijd gericht op uw persoonlijke doel.

In de huidige Westerse geneeskunde worden ziektesymptomen veelal los van elkaar gezien, zonder verbanden te zoeken, dat is vaak gunstig maar daardoor kunnen ziektebeelden soms niet optimaal behandeld worden. Dat het in de wetenschap ook anders kan bewijzen de systeembiologie en de economische wetenschappen, hierbij bestaat het systeemdenken al jaren als een volkomen geaccepteerde wetenschappelijke benadering. Door systemisch te denken binnen de geneeskunde worden verbanden gelegd tussen de evolutionaire biologie, de biochemie en de fysiologie van de mens om vervolgens het ziek-zijn=pathologie te kunnen verklaren.

Gezondheid is immers meer dan de afwezigheid van ziekte.

Hard Science, Soft Skills

Er zijn talloze goede wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat o.a. gezonde voeding, beweging, hartcoherentie ademen, EFT, EMDR, psychotherapie, leefstijlaanpassingen en inname van vitaminen, mineralen, aminozuren en kruiden van nut en belang zijn. Onderzoeken en methoden uit de klinische Psycho-Neuro-Immunologie: Wetenschappelijke en evidence en practice based leer van de relatie tussen psyche, zenuwstelsel, endocrinologie, immuunsysteem en het ontstaan van klachten en mogelijke verbeteringen, pas ik toe zodat jouw doelen begrijpelijker en haalbaar worden. Zoveel mogelijk leg ik je symptomen, klachten en oorzaken uit opdat je zelf begrijpt wat jij zelf gemotiveerd gaat doen. Bij psychische oorzaken pas ik oplossingsgerichte therapie (SFBT) toe of verwijs ik naar vertrouwde professionele collega’s. De bewezen onderbouwing van mijn werk en adviezen is voor mij van groot belang.

Hiermee is mijn passie en doel het beste omschreven: het combineren van harde (ratio, biochemie, wetenschappelijke) kennis en zachte (psyche, luisteren, gevoel) vaardigheden.

Uiteraard zorg ik continu dat mijn kennis op een hoogwaardig peil is en blijft d.m.v. frequente hoogwaardige bijscholingen, verdiepingscursussen en (post) hbo opleidingen. Hiernaast verdiep ik mij graag met grote interesse in biochemie, Epigenetica,  yoga en psychologische stromingen samengevat in Integrale Geneeskunde.

Als supervisor word ik ingehuurd door integraal werkende zorgcentra voor de verbinding van hun specialisten.

Voor gezondere organisaties vervul ik de rol van de ver”beter”ende projectmanager.

Daarnaast geef ik soms als hybride docent met veel plezier en enthousiasme les aan leergierige volwassen studenten bij diverse (post) Hbo opleidingsinstituten.

Tevens ben ik voorzitter van de beroeps- en belangenvereniging voor artsen, (para)medici en therapeuten MBOG.  Al 35 jaar maakt MBOG natuurlijke geneeswijzen zo toegankelijk als reguliere geneeskunde.

G-W2FSSG0FF-X