Hormonen, schildklier, menopauze, PMS, PMDD, PCOS, PPD, libido, bio-identieke hormonen

Hormonen

In de Gezonder Beter praktijk zijn we dol op hormonen! Zoveel opties ter verbetering, meetbaar en beïnvloedbaar met gesprekstherapie, voeding, kruiden, oefeningen en bewezen suppletie.

Hormonen zijn signaalstoffen die door endocriene klieren via de bloedbaan aan doelcellen of -organen worden afgegeven. Dit in tegenstelling tot zo’n 44 verschillende hormonen zie pagina van de neurotransmitters waarvan het effect optreedt op de plaats van afgifte.

Bij de mens worden de vele functies van de cellen, weefsels en organen op elkaar afgestemd door het zenuwstelsel en het het hormoonstelsel. Het hormoonstelsel is op te vatten als een signaleringssysteem met hormonen als boodschapperstoffen. De hypothalamus is ons centrale regelmechanisme en is betrokken bij allerlei functies zoals hormonaal systeem, autonome zenuwstelsel, Circadiaans (bio)ritme, eetgedrag, bloeddruk, temperatuurregulatie, het limbisch systeem, slaapritme, emoties en het geheugen. Samen met de hypofyse, schildklier, bijnieren, alvleesklier, gonaden ed. die daar intern weer wat voor je doen of niet….

MAN EN ZIJN HORMONEN

VROUW EN HAAR HORMONEN

Hormonen helpen je te herstellen; je energie, je figuur, je humeur, je seksdrive, je vruchtbaarheid, je huid, je vrouwelijke zelf!
Lees vast eens het boek Herstel je hormonen in 10 stappen!

Hormonen zijn tevens stoffen die dieren aanmaken om allerlei functies te regelen. Van nature komen ze dus ook voor in voedingsmiddelen die van een dier afkomen, zoals vlees, eieren en melk. In sommige plantaardige voedingsmiddelen komen weer stoffen voor die veel op hormonen lijken en daarmee een positief of negatief effect in de mens geven. Hebben de hormonen hun werk gedaan, dan mogen ze ook weer snel opgeruimd worden door een top methylering!

Buiten de Europese Unie kunnen extra hormonen toegediend worden aan dieren in de veehouderij. Dit wordt gedaan om de opbrengst van vlees en melk te verhogen. In de EU is het toedienen van hormonen uit voorzorg verboden, vanwege mogelijke gezondheidsrisico’s. Met hormonen geproduceerde voedingsmiddelen mogen ook niet in de EU worden ingevoerd en verkocht. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ziet hier op toe. Aangezien de aarde het altijd doet met dezelfde stoffen, komen deze toch links of rechtsom weer in ons lichaam terecht. Vermijden waar mogelijk en jaarlijks ontgiften (zie pagina over detox).