Burn- | Bored- out | Stress

Stress is een onvermijdbaar en soms nuttig een onderdeel van ons leven. Echter te veel en te lang stress of verkeerde stress (disstress) geeft vele klachten en zelfs schade.

Behandeling van stressklachten dienen op net zo veel punten te werken als punten waarop de stress kan aangrijpen. Simpelweg een pilletje tegen stress bestaat niet. Belangrijke onderdelen in de behandeling van stress zijn het ontspannen (mediteren, yoga, tai chi, gemasseerd worden, etc.), prettige inspanning (bewegen, sporten, leuke dingen doen), goede voeding van zowel lichaam (veel groente en fruit, niet te veel vlees, veel vette vis) en voeding van de geest (vrienden, diepzinnige gesprekken, filosoferen) en verminderen van de schade door inname van extra (voedings)stoffen zoals anti-oxidanten en vitamines.

Burnout is een psychologische term voor het gevoel opgebrand te zijn, geen energie of motivatie meer te hebben voor bezigheden op het werk. Een burnout is een proces waarbij stress en een steeds verder toenemende weerzin tegen het werk,het leven, een situatie uiteindelijk leidt tot een gevoel van vermoeidheid en uitputting. Eén van de gevolgen van een burnout is dat de cellen de hoeveelheid cortisol niet meer kunnen accepteren.

In de praktijk werken we met verschillende gevalideerde vragenlijsten, het bijhouden van uw bioritme, onderzoeken van bloed om in kaart te brengen waar het meeste resultaat te behalen valt. Dit advies wordt dan, zoals alle adviezen, voor u persoonlijk op schrift gesteld en met u besproken.

1 x in de 6 weken zijn er thema groepsbijeenkomsten waarin de hormonen en hun werking in een klein groepje worden uitgelegd, de werkingsmechanisme van suppletie en goede voedingsmiddelen bij hormonale gerelateerde klachten. Soms met koffie, soms met een (vegetarische) lunch. Helaas zijn er tijdens de COVID Pandemie geen workshops gepland.

Bored out

Als je een bore-out hebt ben je gestrest doordat je je verveelt. Je hebt weinig te doen op jouw werk, je vindt het werk saai of ziet jezelf het werk niet voor een langere tijd doen. Je wilt natuurlijk niet dat anderen dit merken, dus probeer je het te verbergen. Als jij je verveelt en niet wilt dat anderen dit zien is het moeilijk de dag door te komen.

Omdat je wel wilt overkomen als iemand die ijverig is en hard werkt, spreid jij jouw taken uit over een lange periode. Daarnaast vul je jouw werktijd misschien met privézaken. Dit is stressvol en kost veel mentale energie. Doen alsof je bezig bent, snel verwisselen van tabblad als iemand naar je scherm kijkt,  heel druk overkomen, dat vreet aan je.

Neem contact met ons op, we helpen je graag een stukje op weg naar jouw herstel.